Structures

Bay Area Chinese Bible Church

 
 

The project involves the design-build construction of a new 30,000 s.f. community and worship center with 3 auditorium venues, classrooms, a gymnasium, a commercial kitchen and restrooms. The project was constructed on an occupied school campus. Site improvements included landscaping and a new parking lot, connected to the school.

Tight budget constraints required extensive value engineering on the project to achieve the budget while delivering a facility that met the school’s needs. As the building was constructed on an occupied campus, safety was a key concern on the site. Acoustic lighting and A/V systems were installed to operate this facility’s multiple performance areas. This project was awarded LEED-NC Silver.

 

Client: Bay Area Chinese Bible Church

Architect: DES Architects + Engineers

Location: Alameda, CA